5 λόγοι γιατί το πέος σας μπορεί να γίνει...μωβ

Ως επί το πλείστον, νομίζετε ότι το "πέος" και το "μεταβαλλόμενο χρώμα" είναι δύο όροι που δεν πρέπει ποτέ να βρίσκονται στην ίδια πρόταση. Αλλά σε κάποιες περιπτώσεις, είναι φυσιολογικό το πέος να αλλάζει χρώμα - όπως για παράδειγμα, όταν έχετε στύση, εξηγεί ο Dr. S. Adam Ramin, MD, ιατρικός διευθυντής ειδικών καρκίνου ουρολογίας στο Λος Άντζελες.

 

Η κορυφή του πέους σας (βάλανος) μπορεί να πάρει ένα βαθύ κόκκινο ή πορφυρό χρώμα πριν ή κατά τη διάρκεια του σεξ ή όταν αυνανίζεστε, η οποία προκαλείται από την αυξημένη ροή αίματος στο γεννητικό σας όργανο που σας βοηθά να αποκτήσετε, αλλά και να διατηρήσετε μια στύση.

 

Αλλά αν δεν είστε σε mode, μια αλλαγή χρώματος κάτω εκεί θα μπορούσε να αποτελέσει έναν πραγματικό λόγο ανησυχίας. Παρακάτω θα βρείτε 5 απροσδόκητες αιτίες όσον αφορά την ερυθρότητα του πέους που ενδεχομένως θα έχετε παρατηρήσει και τι πρέπει να κάνετε γι 'αυτό.

 

Μπορεί να έχει μελανιάσει

 

Μώλωπες παρατηρούνται όταν ένας τραυματισμός προκαλεί μικροσκοπικά αιμοφόρα αγγεία κάτω από το δέρμα σας να “σπάσουν”. Αυτό μπορεί να κάνει το δέρμα σας να γίνει μοβ, μπλε, πράσινο ή ακόμα και μαύρο.

 

Εάν πιαστεί το πέος σου στο φερμουάρ, ή χτυπήσεις ή προσκρούσεις σε κάτι ή απλά έχεις μόλις κάνει σκληρό σεξ είναι οι πιο συχνοί λόγοι, δηλώνει ο δρ Jamin Brahmbhatt, MD, ουρολόγος χειρουργός και συν-διευθυντής της κλινικής PUR. Επίσης, μπορεί να είστε πιο ευαίσθητοι εάν παίρνετε φάρμακα που ‘αραιώνουν’ το αίμα, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει πιο εύκολα μώλωπα.

 

Τα καλά νέα; Οι ήπιοι μώλωπες συνήθως δεν βλάπτουν (ναι, ακόμα και στο πέος σας) και θα αρχίσουν να εξασθενούν μόνοι τους μέσα σε λίγες μέρες, λέει ο Brahmbhatt. Εάν αυτό δεν συμβεί ή εάν αντιμετωπίσετε έντονο πόνο, καλό θα ήταν ν’απευθυνθείτε στο γιατρό σας.

 

 

eggplant-gif-1520878074.gif

 

 

Μπορεί να έχει “σπάσει” 

 

Ναι, αυτό μπορεί να συμβεί. Ακόμα κι αν το πέος σας δεν έχει οστά, έχει συνδέσμους και ιστό που μπορεί να υπερφορτωθεί ή ακόμα και να λυγίσει. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε έντονους μώλωπες, οίδημα και βαθύ μωβ χρώμα, λέει ο δρ. Brahmbhatt.

Αυτό είναι πολύ πιθανό να συμβεί κατά τη διάρκεια του έντονου σεξ (ειδικά σκυλάκι στυλ), δεδομένου ότι η στύση κάνει το πέος σας λιγότερο ευέλικτο και πιο επιρρεπές σε κάμψη με τρόπο που δεν θα έπρεπε. Ωστόσο, τα κατάγματα του πέους μπορούν επίσης να προκύψουν από έντονο τραυματισμό, όπως ένα αυτοκινητιστικό ατύχημα.

Αν το πέος σας είναι σπασμένο, πιθανότατα θα ακούσετε έναν ακαριαίο ήχο ακολουθούμενο από αιχμηρό, ξαφνικό πόνο, πρήξιμο και βαθύ αποχρωματισμό, το οποίο σημαίνει ότι πρέπει να τρέξετε στα επείγοντα. Τα κατάγματα του πέους συνήθως απαιτούν χειρουργική επέμβαση και η αναμονή για πολύ καιρό μπορεί να σας θέσει σε κίνδυνο για μελλοντική δυσκολία στύσης.

 

Μπορεί να είναι λόγω αλλεργικής αντίδρασης

Πολλοί τύποι φαρμάκων μπορούν να προκαλέσουν αλλεργικές αντιδράσεις. Οι πιο πιθανοί ένοχοι είναι συνήθως τα αντιβιοτικά, τα αναλγητικά (όπως ακεταμινοφαίνη ή ιβουπροφαίνη) και αντιπαράγοντα ή αντιψυχωτικά φάρμακα. Αυτό μπορεί μερικές φορές να οδηγήσει σε ένα πορφυρό εξάνθημα στο δέρμα σας – συμπεριλαμβανομένου και του πέους σας. Εάν το εξάνθημα συνοδεύεται από απολέπιση του δέρματος ή πόνο, θα μπορούσε να είναι μια κατάσταση που ονομάζεται σύνδρομο Stevens-Johnson.

 

 

Παρ’ότι το σύνδρομο Stevens-Johnson είναι σπάνιο, επηρεάζει τους άνδρες δύο φορές πιο συχνά απ’ότι τις γυναίκες, ενώ εάν έχετε αυτοάνοσο νόσημα ο κίνδυνος σαφώς αυξάνεται. Εάν παρατηρήσετε εξάνθημα μετά τη λήψη φαρμάκων, καλέστε το γιατρό σας. Θα σας παραπέμψει σε έναν δερματολόγο, ο οποίος μπορεί να αξιολογήσει το εξάνθημα και να καθορίσει αν προκαλείται από αλλεργική αντίδραση.

 

Πορφύρα

 

Η πορφύρα χαρακτηρίζεται από μικρά κόκκινα στίγματα στο δέρμα, συχνά στο πέος, τους γλουτούς, τα κάτω πόδια ή τους αγκώνες. Αυτά τα στίγματα σχηματίζονται όταν τα αιμοφόρα αγγεία κάτω από το δέρμα σας αρχίσουν να “ανοίγουν”. Συνήθως δεν είναι επώδυνα, αλλά μπορεί να συνοδεύονται από κοιλιακό άλγος, πόνο στις αρθρώσεις ή πρήξιμο και πόνο στο όσχεο.

 

Η πορφύρα στο πέος είναι συνήθως αποτέλεσμα αυτοάνοσης αντίδρασης που προκαλεί φλεγμονή. Το ανοσοποιητικό σύστημα του οργανισμού επιτίθεται στα δικά του αιμοφόρα αγγεία, προκαλώντας φλεγμονή των αγγείων στο πέος. Αυτή είναι η φλεγμονή προκαλεί το μοβ χρώμα. Ευτυχώς, η πορφύρα είναι λιγότερο τρομακτική από ό, τι φαίνεται. Εάν δείτε οποιοδήποτε από αυτά τα συμπτώματα, καλέστε το γιατρό σας, ο οποίος μπορεί να συστήσει αντιφλεγμονώδη φάρμακα.

 

Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα

 

Εάν εντοπίσετε μια πορφυρή πληγή στο μέλος σας, είναι πολύ πιθανό να έχετε έρπη ή σύφιλη. Οι πληγές του έρπητα είναι πιο συχνές και συνήθως ξεκινούν ως κυψέλη, η οποία αναπτύσσεται σε μια επώδυνη κόκκινη ή πορφυρή πληγή που συνοδεύεται από καθαρό ή κιτρινωπό υγρό.

 

Η σύφιλη μπορεί να προκαλέσει κόκκινα ή μοβ στίγματα που είναι επίπεδα, στρογγυλά και ανώδυνα. Είτε έτσι είτε αλλιώς, θα πρέπει να δείτε αμέσως έναν γιατρό. Εάν διαγνωσθεί από νωρίς, η σύφιλη μπορεί να θεραπευτεί με αντιβιοτικά. Κι ενώ δεν μπορείτε να απαλλαγείτε από τον ιό του έρπητα, η σωστή θεραπεία μπορεί να σας βοηθήσει να διαχειριστείτε τις πληγές/εξανθήματα/συμπτώματα και τα αντιιικά φάρμακα μπορούν να μειώσουν τον πόνο και να βοηθήσουν να επουλωθούν οι πληγές. Καλό θα ήταν βέβαια να αποφύγετε τη σεξουαλική επαφή για ένα διάστημα και κυρίως κατά τη λήψη της αγωγής που θ σας συστήσει ο γιατρός.