6 λόγοι για να πίνουμε βότκα μέχρι τα βαθιά γεράματα

Η βότκα έχει δημιουργηθεί με περισσότερα συστατικά από τα κοκτέιλ moscow mule και τα martinis. Μπορεί να σας εκπλήξει το γεγονός ότι η ιδέα πραγματικά προήλθε από την παραγωγή φαρμάκων, ενώ ακόμα και σήμερα, το άχρωμο, άοσμο ποτό έχει πολλά οφέλη για την υγεία. Έτσι, την επόμενη φορά που θα αναρωτηθείτε τι κοκτέιλ να παραγγείλετε , σκεφτείτε αυτά:

 

 

 

1520352982-gettyimages-821084602-1519918622.jpg

 

 

Η βότκα έχει...απολυμαντικές ιδιότητες

 

Η βότκα είναι ένα φυσικό απολυμαντικό και αντισηπτικό. Έχει χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία πονόδοντων, για τον καθαρισμό πληγών, αλλά και του ίδιου του σπιτιού, αν και πιθανότατα δε θα αντικαθιστούσατε ποτέ αντικαταστήσετε ένα κανονικό οικιακό απολυμαντικό με βότκα (και γιατί να πάει χαμένη;)

 

 

Ανακουφίζει από το στρες

 

Μπορεί να έχετε ακούσει ότι το κόκκινο κρασί είναι ένα φυσικό καταπραϋντικό, αλλά δεν κάνει τίποτα σε σύγκριση με τη βότκα, η οποία έχει αποδειχθεί επιστημονικά ότι ανακουφίζει την ένταση καλύτερα από την οίνο.

 

 

giphy_1_0.gif

 

 

Κάνει καλό στην καρδιά

 

Η βότκα μπορεί να αυξήσει τη ροή του αίματος και την κυκλοφορία στο σώμα σας, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να αποτρέψει τους θρόμβους, τα εγκεφαλικά επεισόδια και άλλες καρδιακές παθήσεις. Η βότκα μπορεί επίσης να βοηθήσει στη μείωση της χοληστερόλης σας, ενώ για όσους προσέχουν τη σιλουέτα τους, θεωρείται αλκοόλ χαμηλής περιεκτικότητας σε θερμίδες, όπως είναι και το τζιν άλλωστε!

 

Συμβάλλει στην στοματική υγιεινή

 

Αναφέραμε ήδη πώς η βότκα μπορεί να καταπραΰνει τους πονόδοντους, αλλά κάνοντας γαργάρα ένα σφηνάκι βότκα και καταπίνοντας την, μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση της κακής αναπνοής επίσης.

 

Μπορεί να μετριάσει τα συμπτώματα που προκαλούνται από την αρθρίτιδα.

 

Προφανώς, οι ασθενείς που πάσχουν από ρευματοειδή αρθρίτιδα και έπιναν σχεδόν “κανονικά” ποτήρια βότκας κατά τη διάρκεια ενός μήνα, αισθάνθηκαν λιγότερους πόνους και φλεγμονές που σχετίζονταν με τη νόσο τους.

 

Μειώνει τον κίνδυνο του διαβήτη

 

Σε αντίθεση με την μπύρα ή το κρασί, μια βότκα μπορεί πραγματικά να μειώσει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Αυτό είναι πιο αποτελεσματικό όταν την πίνετε σκέτη: παραδεχτείτε το, ποτέ δεν υπήρξε καλύτερη δικαιολογία για ένα μαρτίνι.

 

Cheers!

 

 

giphy_1.gif