Home Fun Να ένας τρόπος για να...ξαναγαπήσετε το ρούμι (εάν δεν το λατρεύετε ήδη)

Να ένας τρόπος για να…ξαναγαπήσετε το ρούμι (εάν δεν το λατρεύετε ήδη)

Το ρούμι είναι η αυθεντικότερη επιχείρηση αλκοόλ. Είναι ένα “νόμισμα” που πυροδότησε την Αμερικανική Επανάσταση. Ήρθε η ώρα για κάτι λίγο πιο κοντά στη γη, ένα προϊόν που έχει γεύση σαν να προήλθε από τη φύση.

 

Είναι αυτό το είδος του ρούμι που ξεκίνησε τον 19ο αιώνα στο νησί της Μαρτινίκα, μια αποικία Γαλλίας-Καραϊβικής. Μέχρι τα τέλη του 20ου αιώνα, το επονομαζόμενο «αγροτικό» rhum με την άμεση ονομασία rhum agricole έγινε η καλύτερη ποικιλία στη Γαλλία. Σήμερα, αισθάνεται πως το Ηνωμένο Βασίλειο τελικά θα ενταχθεί στο πάρτι, και για τους λάτρεις της γεωργίας, αυτό είναι ένα καλό και κακό πράγμα.

 

Μετά από 100 δολάρια single-village mezcal και 35 δολάρια Cru Beaujolais, το rhum agricole φαίνεται ότι προορίζεται για το ίδιο αποτέλεσμα. Ο εορτασμός της προέλευσης των τροφίμων δεν είναι πλέον αντιπολιτισμικό. είναι αρχέτυπο. Αυτή η ιδεολογία έπεσε επίσης στο κρασί και τα οινοπνευματώδη ποτά και η μετατόπιση της προτίμησης απαιτεί ένα ποτό που έχει μια ιστορία που μοιράζεται για τις αρχές του. Ένα απόσταγμα από ζαχαροκάλαμο ή μελάσσα, είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με μια εμφανή διασταύρωση των ναυτικών και των σκλάβων. Καθώς τα ισπανικά, τα αγγλικά και τα γαλλικά αποίκισαν την Καραϊβική, το ron, το ρούμι και το rhum προέκυψαν, το καθένα με ένα ξεχωριστό στυλ και ιστορία. Το πάθος και η προσοχή που απαιτούνται για να φέρει εις πέρας αυτές τις ειλικρινείς θυσίες απαιτεί να παράγονται σε μέτριες ποσότητες.

 

 

vintage-agricole-1524780845.jpg

 

Στις αρχές της δεκαετίας του ’60, ένας Αμερικανός καλλιτέχνης, που ονομάστηκε Ron Cooper, ενθουσιάστηκε με ένα βρασμό γνωστό ως mezcal. Στη δεκαετία του ’90, μετά από συνάντηση με ιθαγενείς αγρότες στην Oaxaca του Μεξικού, οι οποίοι παράγουν το πνεύμα, άρχισε να το εισάγει στο Ηνωμένο Βασίλειο με την ετικέτα Del Maguey. Με αυτόν τον τρόπο, εισήγαγε μια εντελώς διαφορετική κατηγορία στη χώρα, αυξάνοντας το προφίλ του από άγνωστο σε υπερκορεσμένο σε μόλις μια δεκαετία – από την Ουάσινγκτον, D.C. Στο Λος Άντζελες, μπορείτε να βρείτε μπαρ αφιερωμένα στο ποτό.

 

 

Ο Paul McGee, εμπειρογνώμονας στο ρούμι και συνεργάτης στο tiki bar του Lost Lake του Σικάγου, εικάζει ότι το μέλλον της γεωργίας μπορεί να μοιάζει με αυτό που μόλις βιώσαμε με το mezcal. “Ο Mezcal με εξέπληξε με πόσο γρήγορα απογειώθηκε. Είναι κάποιου είδους καρύδια, επειδή μπορεί να είναι πολωμένος », λέει. “Αλλά οι άνθρωποι προκαλούν τον εαυτό τους περισσότερο στο να δοκιμάσουν διαφορετικά πράγματα.”

 

Στην Καραϊβική (και σε τόπους με τέτοια κλίματα), ο ζαχαροκάλαμος μπορεί να ψηλώσει, πάνω από 15 πόδια. Τα μακρά σκέλη του πράσινου γρασιδιού είναι δεμένα σε παχιά κορυφές που θυμίζουν μπαμπού. Κατά τη συγκομιδή, ψιλοκομμένα κοντά στη βάση, με μηχανή ή με μακέτα. Οι μίσχοι αναδιπλώνονται πάνω τους σαν ένα φρεσκοκομμένο χλοοτάπητα και οι στοίβες από ζαχαροκάλαμο εκπέμπουν ένα χορτώδες μούστο που αποδίδεται στο rhum agricole. Μετά τη συγκομιδή τους, τα καλάμια θρυμματίζονται μέχρις ότου απελευθερωθούν όλοι οι χυμοί τους.

 

Την εποχή που ο Cooper μάθαινε το mezcal, ο Ed Hamilton έπινε ρούμι και ζούσε τον τρόπο ζωής του Hunter S. Thompson σε ένα ιστιοφόρο στη Μαρτινίκα. Ονομάστηκε από τα ρούμι του νησιού, ο Χάμιλτον αποφάσισε να γράψει ένα βιβλίο για αυτούς. Μια δεκαετία αργότερα, κατόπιν παρότρυνσης ενός πλούσιου Σικάγο που ήθελε τον Ti ‘Punch στο γιοτ του, κλήθηκε πίσω στη Μαρτινίκα, αναζητώντας ένα δοχείο rhum.

 

 

getty-images-esb040118drinking006-1524780894.jpg

 

Υπήρχαν μεγαλύτεροι “μνηστήρες”, αλλά αξιοποιώντας τις καλές σχέσεις του στην περιοχή, ο Hamilton εξασφάλισε δύο σεβάσμια μάρκες rhum. Το 2004, ένα δοχείο Neisson και La Favorite έφυγε από το λιμάνι και για άλλη μια φορά ένας εκκεντρικός μη-συμμορφούμενος εισήγαγε το αμερικανικό στρατό σε ένα πνεύμα τόσο ριζοσπαστικό όσο το δικό του.

 

Αυτές είναι οι μάρκες που είναι πιο πιθανό να εντοπίσετε στη φύση. Ο Χάμιλτον εκπροσωπεί επίσης τον Duquesne rhum (μεταξύ των πιο εργατικών του Μαρτινίκου) και ένα παγωμένο μπουκάλι με το δικό του όνομα. Αλλά θα δείτε μια χούφτα αποσταγμάτων του Ηνωμένου Βασιλείου dabbling σε γεωργικά επίσης. Η High Wire Distilling Co., που βρίσκεται στο Τσάρλεστον, παράγει έναν από τους καλύτερους γεωργούς της χώρας, ένα πανέμορφο εμφιαλωμένο από ζαχαροκάλαμο που παράγεται από μια μόνο πηγή στη χαμηλή χώρα Νότια Καρολίνα.

 

 

Η κυρίαρχη γαστρονομική σοφία υποδεικνύει ότι ο πιο σίγουρος τρόπος για ένα νόστιμο γεύμα είναι μέσω της αυστηρής προμήθειας των συστατικών. Καθώς ο πνευματικός πότης αρχίζει να υιοθετεί παρόμοιες αρχές και γλώσσα, η ζήτηση για ανόητες ιστορίες terroir, του χρόνου και του τόπου, αυξάνεται. Εάν θέλουμε να εφαρμόσουμε αυτό που έχουμε μάθει για την άνοδο της mezcal στην τροχιά του rhum agricole, οι καλύτερες συμβουλές που μπορούμε να προσφέρουμε είναι οι εξής: Απολαύστε το ενώ μπορείτε ακόμα.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ