Home Fun 8 πράγματα που περιμένουμε από το Google I/O του 2018

8 πράγματα που περιμένουμε από το Google I/O του 2018

Η ετήσια διάσκεψη προγραμματιστών της Google θα θέσει επί τάπητος το μέλλον του Android, του AI και του smart home.

 

Για μια εταιρεία τόσο μεγάλη και εκτεταμένη όσο η Google, μια ετήσια διάσκεψη προγραμματιστών μπορεί να αισθάνεται συντριπτική. Και, ειλικρινά, είναι. Η Google προσφέρει έναν ιλιγγιώδη αριθμό υπηρεσιών και μοιράζει σχεδόν σε κάθε βιομηχανία τεχνολογίας των καταναλωτών κάτω από τον ήλιο, για να μην αναφέρουμε τα βασικά προϊόντα διαδικτύου 7 δισεκατομμυρίων δολαρίων που κατέχει και λειτουργεί.

 

Βέβαια, η εταιρεία έχει ένα συγκεκριμένο ρυθμό όταν πρόκειται για το Google I / O, και έχουμε καταλάβει πώς δίνει προτεραιότητα σε ορισμένα προϊόντα σε σχέση με άλλους που έρχονται το μήνα Μάιο κάθε χρόνου.

 

Στο φετινό I/O, το οποίο θα πραγματοποιηθεί ξανά στο Amphitheatre Shoreline στο Mountain View της Καλιφόρνιας, ξεκινώντας από την Τρίτη 8 Μαΐου, γνωρίζουμε ότι θα ακούσουμε για το μέλλον των προσπαθειών της Android και της τεχνητής νοημοσύνης της Google. Αλλά θα υπάρξουν επίσης νέα σχετικά με τα πάντα, από τη νέα φορητή πλατφόρμα του, το Wear OS και το Google Assistant στο Android TV, το Google Home, το Google Play και την Αναζήτηση. Αυτή είναι η εποχή του χρόνου, όταν η Google βγάζει όλες τις στάσεις για να δείξει πώς το λογισμικό της είναι πιο έξυπνο και πιο προοδευτικό απ ‘ό, τι τα προϊόντα των αντιπάλων των Amazon, Apple, Facebook και Microsoft.

 

Αυτά είναι τα πράγματα που περιμένουμε να συμβούν στο μέλλον της Google την επόμενη εβδομάδα!

 

Android P

 

Το Google I / O τυπικά περιστρέφεται γύρω από την τελευταία έκδοση του Android, η οποία φέτος θα είναι έκδοση P. Μετά την περσινή πιο δομική αναθεώρηση του Android με το Oreo, που ανανεώνει τις ειδοποιήσεις και εξορθολογεί τον τρόπο με τον οποίο τα smartphone θα μπορούσαν να ενημερωθούν στο μέλλον, το κινητό λογισμικό είναι πιο οπτικό και επικεντρώνεται στις βελτιώσεις σχεδιασμού διεπαφών.

 

Έχουμε παίξει με την πρώτη προεπισκόπηση του προγραμματιστή από τις αρχές Μαρτίου, και μπορούμε ήδη να προσδιορίσουμε τις μεγάλες τάσεις. Το Android P επικεντρώνεται στη δημιουργία χώρου για την πλέον ευρέως διαδεδομένη εμφάνιση σε smartphones πλήρους οθόνης, παρέχοντας στους χρήστες πιο λεπτομερείς ρυθμίσεις απορρήτου και ενοποιώντας και απλουστεύοντας τη γλώσσα σχεδιασμού και τη χρηστικότητα των μενού, των αποβάθρων και των οθονών ρυθμίσεων. Υπάρχει επίσης μια φήμη ότι το Android P μπορεί να ενσωματώσει μερικά από τα χειρονομία της Apple iPhone X σχεδίαση. Θα λάβουμε ακόμη περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Android P την Τρίτη, όταν αναμένεται από την Google να κυκλοφορήσει μια δεύτερη προεπισκόπηση προγραμματιστή.

 

 

Τεχνητή Νοημοσύνη

 

Πέρα από το Android, το I/O είναι ένα γεγονός για να επιταχύνετε όλα τα πράγματα τεχνητής νοημοσύνης στο Google. Ο διευθύνων σύμβουλος Sundar Pichai έχει εδώ και πολλά χρόνια τοποθετήσει το AI ως μυστική σάλτσα στο μέλλον της εταιρείας του: το λογισμικό που μπορεί να δει και να κατανοήσει τον κόσμο, να εντοπίσει αντικείμενα και να αναλύσει φυσική γλώσσα θα βοηθήσει σχεδόν όλα τα προϊόντα Google να βελτιωθούν τα επόμενα χρόνια. Αυτή η διαδικασία έχει ήδη ξεκινήσει με προϊόντα όπως το λογισμικό Google Assistant που βασίζεται σε φωνή και κείμενο, το Google Translate και η πλατφόρμα Google Lens για την αναγνώριση αντικειμένων και εικόνων.

 

Από την άλλη, υπάρχουν επίσης όλοι οι τρόποι που οι προσπάθειες της Google για την προώθηση της πνευματικής ιδιοκτησίας τροφοδοτούνται σε άλλες επιχειρήσεις αλφαβήτου, όπως το ερευνητικό εργαστήριο DeepMind του Λονδίνου και η αυτοκινητοβιομηχανία Waymo.

 

Αυτό σημαίνει ότι οι I / O θα αντιμετωπίσουν περισσότερο τον καταναλωτή και τον κατασκευαστή, οπότε θα πρέπει να περιμένουμε να μάθουμε περισσότερα για προϊόντα όπως το Google Lens, καθώς και την πλατφόρμα TensorFlow της εταιρείας και τις μάρκες μονάδας επεξεργασίας Tensor. Αυτά τα τσιπ είναι ο πυρήνας της εταιρείας.Αυτός που είπε, οι I / O θα αντιμετωπίσουν περισσότερο τον καταναλωτή και τον κατασκευαστή, οπότε θα πρέπει να περιμένουμε να μάθουμε περισσότερα για προϊόντα όπως το Google Lens, καθώς και την πλατφόρμα TensorFlow της εταιρείας και τις μάρκες μονάδας επεξεργασίας Tensor.

 

Αυτά τα τσιπ είναι ο πυρήνας των ειδικά σχεδιασμένων εκπαιδευτικών συστημάτων AI της εταιρείας και βοηθούν την εταιρεία να επιταχύνει τη διαδικασία εκμάθησης των νευρωνικών δικτύων της. Αναμένουμε επίσης να ακούσουμε πολλές από τις ίδιες μεγάλες προβλέψεις για το AI που ακούσαμε στη σκηνή της διάσκεψης προγραμματιστών F8 του Facebook την περασμένη εβδομάδα, όταν στελέχη περιγράφουν επίσης το AI ως το μέλλον των επιχειρήσεων του Facebook.

 

Φυσικά, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η Google και το Facebook ανταγωνίζονται για κορυφαία ταλέντα, δεδομένου ότι και οι δύο εταιρείες έχουν αντίπαλο ερευνητικά τμήματα της AI που διοικούν μερικούς από τους υψηλότερους μισθούς στην βιομηχανία τεχνολογίας. Σχεδίασαν συστήματα εκπαίδευσης AI και βοηθούν την εταιρεία να επιταχύνει τη μαθησιακή διαδικασία για τα νευρωνικά δίκτυα. Αναμένουμε επίσης να ακούσουμε πολλές από τις ίδιες μεγάλες προβλέψεις για το AI που ακούσαμε στη σκηνή της διάσκεψης προγραμματιστών F8 του Facebook την περασμένη εβδομάδα, όταν στελέχη περιγράφουν επίσης το AI ως το μέλλον των επιχειρήσεων του Facebook.

 

Φυσικά, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η Google και το Facebook ανταγωνίζονται για κορυφαία ταλέντα, καθώς και οι δύο εταιρείες έχουν αντίπαλες ερευνητικές μονάδες AI που διοικούν μερικούς από τους υψηλότερους μισθούς στη βιομηχανία τεχνολογίας.

 

Google Assistant & Google Home

 

Το Google Assistant και η οικογένεια υλικού οικιακού εξοπλισμού της Google (Google Home hardware family), είναι επικεφαλείς του μεγάλου καταναλωτικού προσανατολισμού για την εταιρεία κατά το φετινό I / O. Βοηθός παραμένει η μεγαλύτερη ανταγωνιστική ώθηση της Google κατά της Alexa του Amazon και, σε μικρότερο βαθμό, της Siri της Apple και της Cortana της Microsoft. Και ενώ ο Assistant υπάρχει σε συσκευές iOS και Android ως εφαρμογή και φωνητική διασύνδεση, είναι πολύ εύκολα χρήσιμο ως στρώμα OS για οποιοδήποτε αριθμό έξυπνων οικιακών συσκευών, ξεκινώντας από την έξυπνη οικογένεια ομιλητών της Google.

 

Θα πρέπει να περιμένουμε να μάθουμε για ορισμένες νέες λειτουργίες του Google Assistant, καθώς και για ορισμένες νέες ενοποιήσεις για το Google Home. Η εταιρεία πιθανότατα θα αποθηκεύσει τις ανακοινώσεις υλικού για το standard event Pixel fall, οπότε μην περιμένετε νέα προϊόντα με επωνυμία Google.

 

Ωστόσο, αν σκεφτεί κανείς ότι η Google επεκτείνει επιθετικά τη διαθεσιμότητα των προϊόντων Google Home και της υποστήριξης προγραμματιστών από τρίτους για το Google Assistant, τα I / O θα πρέπει να έχουν κάποια συναρπαστικά νέα και στα δύο μέτωπα.

 

 

Google Photos, Google news, and Google Play

 

Αν και δεν είναι αναγκαστικά τα πιο συναρπαστικά θέματα στη λίστα, τα Google Photos και οι Ειδήσεις Google, παράλληλα με τη γενική πλατφόρμα Play Store, είναι εξαιρετικά δημοφιλή προϊόντα που κερδίζουν πάντα μια αναφορά ή δύο κατά τη διάρκεια I / O κάθε χρόνο. Πιο συγκεκριμένα, η Google Photos φιλοξενεί τις περισσότερες από τις βελτιώσεις δυνατοτήτων και τις βελτιώσεις του AI που προέρχονται από το Google Lens, οπότε πιθανότατα θα ακούσουμε πώς το λογισμικό αναγνώρισης εικόνων και αντικειμένων της εταιρείας βελτιώνει την εφαρμογή αποθήκευσης φωτογραφιών της και βοηθάει στην εμφάνιση ενδιαφερόντων πληροφοριών και αυτοματοποίησης τη δημιουργία συνόλων, GIF και άλλων διασκεδαστικών περιεχομένων βίντεο μικρής μορφής.

 

Επιπλέον, η Google σχεδιάζει μια ανανέωση της πλατφόρμας της News τόσο σε επιτραπέζιους υπολογιστές όσο και σε κινητά. Αυτό αναμένεται να περιλαμβάνει την αναδίπλωση της εφαρμογής Google Newsstand σε μια νέα εφαρμογή για κινητά Google News all-in-one, μαζί με περισσότερα βίντεο από το YouTube και ταχύτερους χρόνους φόρτωσης με την ιδιόκτητη μορφή AMP της εταιρείας σε όλες τις πλατφόρμες. Οι νέες Ειδήσεις Google αναμένεται να ξεκινήσουν αύριο στην I / O κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης. Και, όπως συμβαίνει συνήθως, θα πρέπει να λάβουμε κάποια νέα στατιστικά στοιχεία σχετικά με τη δημοτικότητα των εφαρμογών Android μέσω του Play Store.

 

 

 

Gaming

 

Η Google προσπαθεί να “κρακάρει” τα τυχερά παιχνίδια για λίγο, συνήθως εκμεταλλευόμενος την πανταχού παρούσα Android και την επιτυχία της στο σαλόνι με το Chromecast για να δημιουργήσει κάποια μορφή υβριδικής λύσης για κινητές κονσόλες. Δυστυχώς, δεν είναι ποτέ αρκετά υλοποιημένο. Αυτό μπορεί να αλλάξει σύντομα, καθώς το Google φαίνεται να έχει πολύ μαγείρεμα στο τμήμα τυχερών παιχνιδιών. Κατ ‘αρχάς, υπάρχει η Yeti, η εταιρεία που έχει ανακοινώσει την Chromecast, η οποία πρόκειται να κυκλοφορήσει για πρώτη φορά, τον Φεβρουάριο.

 

Υπάρχει επίσης το νέο start-up, ονόματι Arcade της εταιρίας, για την εκκίνηση των κοινωνικών τυχερών παιχνιδιών από τον επιχειρηματία τεχνολογίας Michael Sayman, που βρίσκεται τώρα στο Google μετά από ένα υψηλό προφίλ ως νέος 17χρονος υπάλληλος του Facebook, που φαίνεται να παίρνει τα συνθήματα από το HQ Trivia. Και στη συνέχεια υπάρχει το Google Play Instant, η υπηρεσία άμεσων εφαρμογών με δυνατότητα άμεσης ενεργοποίησης, η οποία επιτρέπει στα τηλέφωνα Android να δοκιμάζουν εφαρμογές παιχνιδιών μέσω κινητού τηλεφώνου με μια ώθηση, ενεργοποιώντας τους μέσω του προγράμματος περιήγησης για κινητά, όπως ένα παιχνίδι ιστού. Οποιοδήποτε από αυτά τα πρόυζεκτ, ή όλα αυτά, μπορεί να είναι στην ατζέντα της I / O, οπότε οι οπαδοί των παιχνιδιών θα πρέπει να κρατούν τα μάτια τους ξεφλουδισμένα.

 

Material Design Refresh

 

Η φιλοσοφία του Material Design της Google, η βάση της τεράστιας πλειοψηφίας του UI και UX του σύγχρονου σχεδιασμού εφαρμογών Android, Chrome και κινητών εφαρμογών – είναι τώρα περίπου τεσσάρων ετών. Αυτός είναι ίσως ο λόγος για τον οποίο έχουμε ακούσει για μια “Ανανέωση Υλικού Σχεδιασμού” που αντικαθιστά προηγούμενη τεκμηρίωση που παραπέμπει σε “Σχεδιασμό Υλικού 2”. Η Google μπορεί να μην σχεδιάζει μια ολοκληρωμένη συνέχεια στο Υλικό Σχεδιασμού, αλλά σκεφτόμαστε σαφώς πώς να ενημερώσουμε οπτική γλώσσα για το 2018, και ίσως ακούσουμε περισσότερα για αυτήν την I / O την επόμενη εβδομάδα.

 

Η νέα έκδοση του Material Design είναι μια ανεπαίσθητη αλλαγή στις καρτέλες Chrome που εντοπίστηκαν τον περασμένο μήνα, παράλληλα με ένα νέο έγγραφο Σχεδιασμού Υλικού στον ιστότοπο του Chromium, φήμες για έναν μεγάλο επανασχεδιασμό του Chrome το Σεπτέμβριο, με έμφαση στα χειριστήρια αφής και στα οφέλη του ChromeOS ο τεράστιος επανασχεδιασμός του Gmail που ξεκίνησε την προηγούμενη εβδομάδα. Όλα τα σημάδια δείχνουν μια πιο ενοποιημένη προσέγγιση στο λογισμικό σε Android, Chromebooks, επιτραπέζιο Chrome και εφαρμογές ιστού – και ο I / O θα είναι ο πρωταρχικός προορισμός για να αποκαλύψει αυτό στον κόσμο.

 

Wear Os

 

Η πλατφόρμα τεχνολογικής φορητότητάς της Google, ονομάζεται Wear OS μετά από μια νέα επωνυμία από το προηγούμενο όνομα Android Wear.

 

Το νέο, εναρκτήριο λογισμικό Wear OS έχει βγει στην προεπισκόπηση των προγραμματιστών παράλληλα με το Android P και έχει φέρει κάποιες απαιτούμενες βελτιώσεις στη διάρκεια ζωής της μπαταρίας μαζί με μια ευπρόσδεκτη σκοτεινή λειτουργία για τη διεπαφή χρήστη, ώστε να βλέπει το ρολόι με μια ματιά πολύ πιο εύκολο τα μάτια. Και μόλις αυτή την εβδομάδα, η Google ανακοίνωσε αρκετές ενημερώσεις για το Wear OS που φέρνουν περισσότερα χαρακτηριστικά του Google Assistant στην πλατφόρμα.

 

 

Στο I/O, η Google θα ρίξει περισσότερο φως στην πρώτη ενημέρωση του Wear OS και θα κυκλοφορήσει μια δεύτερη και πιο ευρέως διαθέσιμη προεπισκόπηση προγραμματιστή (η πρώτη περιορίστηκε στα μοντέλα της Huawei). Επίσης, ελπίζουμε να έχουμε καλύτερη ιδέα για το πώς το Wear OS επαναλαμβάνει αυτό που μπορεί να κάνει το έξυπνο λογισμικό ρολογιού, ιδίως γύρω από έννοιες όπως ο φωνητικός έλεγχος με τις ενσωματώσεις του Google Assistant.

 

Android TV & Android Auto

 

Οι εξελίξεις σχετικά με το λογισμικό του αποκωδικοποιητή της Google, το Android TV και το προϊόν ψυχαγωγίας μέσα στο αυτοκίνητο, το Android Auto, ήταν σχετικά ήσυχα αργά. Αλλά κάθε είδηση ​​που θα έχουμε σε αυτά τα μέτωπα πιθανότατα θα έρθει σε I / O φέτος. Το Android TV βρίσκεται εδώ και μερικά χρόνια και πέρσι είδαμε μια επανασχεδιασμένη αρχική οθόνη για την έκδοση Android O, αλλά όχι πολλά άλλα.

 

Αξίζει επίσης να αναφερθεί μια φήμη ότι η Google θα μπορούσε να κυκλοφορήσει ένα νέο τηλεοπτικό dongle τύπου 4K Chromecast που θα περιλαμβάνει πλήρη τηλεοπτική διασύνδεση (full TV interface) και ενδεχομένως θα είναι απομακρυσμένο (remote).

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ