Home Fun Woody Allen: "Θα έπρεπε να γίνω αφίσα για το κίνημα #MeToo

Woody Allen: “Θα έπρεπε να γίνω αφίσα για το κίνημα #MeToo

Η θετή κόρη του σκηνοθέτη, Dylan, είπε ότι την κακοποίησε το 1992 όταν ήταν επτά ετών, γεγονός που ο ίδιος αρνείται έντονα, ενώ λέει χαρακτηριστικά ότι είναι προϊόν συκοφαντιών , καθώς ο ίδιος έχει συνεργαστεί με πολλές ηθοποιούς και ποτέ καμία δεν αναφέρθηκε ποτέ σε απρεπή συμπεριφορά από μεριάς του.

 

Παράλληλα ο ίδιος δηλώνει υποστηρικτής του κινήματος #metoo και θεωρεί πως πρέπει να έρχονται ενώπιον του νόμου οι δράστες τέτοιων ενεργειών.

 

“Όλοι θέλουν να αποδοθεί δικαιοσύνη”, είπε. “Αν λειτουργεί όντως σωστά το κίνημα Me Too αυτή τη στιγμή, ψάξ’τε αυτούς τους ανθρώπους που κάνουν όλα αυτά τα τρομερά πράγματα. “Και θεωρώ ότι αυτό είναι πολύ καλό. Αυτό που με ενοχλεί είναι ότι με συνδέουν με εκείνους. “Οι άνθρωποι αυτοί κατηγορήθηκαν από 20 γυναίκες, 50 γυναίκες, 100 γυναίκες για απρεπή συμπεριφορά, παρενόχληση και κακοποίηση, ενώ εγώ κατηγορήθηκα μόνο από μια γυναίκα σε μια υπόθεση κηδεμονίας, η οποία εξετάστηκε και αποδείχθηκε αναληθής. “

 

Οι ισχυρισμοί της Dylan Farrow εμφανίστηκαν στη δημοσιότητα για πρώτη φορά το 1992, όταν ο σκηνοθέτης βρισκόταν σε δικαστική διαμάχη κηδεμονίας με την πρώην σύντροφο του, Mia Farrow. Οι εισαγγελείς στο Κονέκτικατ διερεύνησαν το υποτιθέμενο περιστατικό και αποφάσισαν να μην ασκήσουν κατηγορίες, αν και δήλωσαν ότι υπάρχει “πιθανή αιτία” να το πράξουν. Ο Allen υποστηρίζει ότι η Mia Farrow προετοίμασε την κόρη της για να κάνει τον ισχυρισμό της.

 

1380914204_022861_1380915169_noticia_normal.jpg

 

Ο Ronan Farrow, άλλο από τα παιδιά του ζευγαριού, έχει δηλώσει προηγουμένως ότι πιστεύει την αδελφή του. Ήταν ένας από τους πρώτους που υπέβαλε καταγγελίες εναντίον του Harvey Weinstein τον περασμένο Οκτώβριο, ξεκινώντας από τα κινήματα Me Too και Time’s Up.

 

 

“Όταν βρουν ανθρώπους που παρενοχλούν αθώες γυναίκες και άνδρες, καλό είναι να τους εκθέτουν. “Αλλά, ξέρετε, πρέπει να γίνω η αφίσα του κινήματος Me Too, καθώς τα τελευταία 50 χρόνια κάνω ταινίες και έχω συνεργαστεί με εκατοντάδες ηθοποιούς. Και κανένας από αυτούς – μεγάλοι, διάσημοι, ανερχόμενοι – κανείς ποτέ δεν έκανε λόγο για καμία είδους παρατυπία, είχα πολύ καλή σχέση μαζί τους.

 

 

_101885541_soonyiget.jpg

 

Πρόσθεσε ότι είχε δημιουργήσει “υπέροχους ρόλους” για πολλές ηθοποιούς και είχε απασχολήσει επαγγελματικά πάνω από 200 γυναίκες πίσω από τις κάμεες και τους πλήρωνε πάντα το ίδιο με τους άντρες.

 

“Γι ‘αυτό και τις υποστηρίζω, είμαι με το μέρος τους και εντελώς υπέρ του να προσαχθούν στη δικαιοσύνη οι πραγματικοί δράστες .

 

“Τώρα, αν κάποιος είναι αθώος και τον παίρνει η μπάλα, αυτό είναι πολύ λυπηρό και άδικο, αλλιώς νομίζω ότι είναι πολύ καλό να εκθέτουμε και να καταγγέλλουμε την όποιας μορφής παρενόχληση”.

 

Η Moses Farrow, ο Allen και ο υιοθετημένος γιος του Farrow, μίλησαν πρόσφατα υπέρ του πατέρα του λέγοντας ότι «εξακολουθεί να καταδικάζεται για ένα έγκλημα που δεν διέπραξε».

 

Η Diane Keaton, η οποία κέρδισε το Όσκαρ για το ρόλο της στην ταινία, Annie Hall του 1977, δήλωσε τον Ιανουάριο ότι “συνεχίζει να τον πιστεύει”.

 

_101883132_gettyimages-517432044.jpg

 

 

Ωστόσο οι ηθοποιοί Colin Firth, ο Timothee Chalamet, η Greta Gerwig και η Rebecca Hall είναι ανάμεσα σε πολλά αστέρια που εξέφρασαν τη λύπη τους για τη συνεργασία με τον βραβευμένο με Όσκαρ κινηματογραφιστή.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ