Η οικονομική κυριαρχία ως φετίχ και ο κόσμος των dominatrix

Όλοι λογικά θα γνωρίζετε τον όρο dominatrix (η γυναίκα που κυριαρχεί στον άντρα σε απλά ελληνικά) και είναι κάτι που στις μέρες μας έχει γίνει μια ιδιαίτερη φετιχιστική προτίμηση, ωστόσο οι ρίζες αυτής της γυναικείας ιδιότητας κρατάνε από πολύ παλιά.

Συγκεκριμένα το 1870 ο Λέοπολντ φον Ζάχερ-Μαζόχ γράφει την Αφροδίτη με τη Γούνα, που ενέπνευσε το κομμάτι των Velvet Underground, Venus in Furs, καθώς και την ομώνυμη ταινία του Πολάνσκι.

Υπάρχει χρόνια τώρα, ελάχιστοι έχουμε διαβάσει το βιβλίο, ενώ πολλοί είναι αυτοί που δε γνωρίζουν καν την ύπαρξη του. Λογικό αλλά καλό θα ήταν να αρχίζετα να ψάχνεστε γενικά, ειδικά εάν ανήκετε σε ομάδες «ιδιαίτερης σεξουαλικής αναζήτησης».

Τη σήμερον ημέρα μία γυναίκα μπορεί να εργάζεται ως dominatrix και να έχει ετήσιες απολαβές άνω των 15-20.000 ευρώ σε παγκόσμιο επίπεδο. Όχι δεν αστειεύομαι.

Αυτό σημαίνει ότι απαιτεί χρήματα από υποτακτικούς άνδρες πελάτες, συχνά γνωστοί ως "δούλοι χρημάτων" ή "χοίροι πληρωμής".

 

cat-003_580x2x.jpg

 

Τι είναι η οικονομική κυριαρχία;

Η χρηματοπιστωτική κυριαρχία (ή το findom) είναι ένα από τα πολλά φετίχ στον κόσμο της BDSM. Συχνά παίρνει τη μορφή ενός υποτακτικού ανθρώπου που δίνει τα χρήματά του, και επομένως τον έλεγχό του, σε μια κυρίαρχη γυναίκα, συχνά μια επαγγελματική οικονομική κυριαρχία - συνήθως, χωρίς καμία ανταλλαγή σεξουαλικών υπηρεσιών.

Μερικές φορές, αυτό μπορεί να λάβει τη μορφή μιας εφάπαξ μικρής πληρωμής. άλλες φορές, η αφέντρα μπορεί να βάλει τον υποτακτικό σε ένα αυστηρό πρόγραμμα πληρωμών, ακόμα και να πάρει ένα μέρος του μισθού του. Υπάρχουν επίσης και πιο ακραίες μορφές του φετιχισμού, όπως του οικονομικού εκβιασμού (όπου ένας σκλάβος θα απειλήσει να εκβιάσει έναν υποτελούς εάν δεν συμφωνεί με τους όρους του).

Οι πιο πεπειραμένοι οίκοι και οι υποψήφιοι διαπραγματεύονται τους όρους της σχέσης εκ των προτέρων, οπότε τίποτα δεν γίνεται χωρίς τη συγκατάθεση του άλλου, αλλά ο τελικός στόχος είναι ο υποτακτικός να παραιτηθεί από το συνολικό έλεγχο που διέθετε πριν διαβεί το κατώφλι αυτού του φετίχ.

 

financial-domination-definition_0.jpg

 

Πώς λειτουργεί;

Στις περισσότερες περιπτώσεις, η οικονομική κυριαρχία είναι καθαρά δουλειά. Αλλά άλλοι το ασκούν και ως τρόπο ζωής. Για μερικούς άνδρες που βρίσκονται σε αναζήτηση, η έκκληση δεν είναι καν τελείως σεξουαλική. Για μερικούς από αυτούς, δεν πρόκειται για ταπείνωση. για τη δαπάνη χρημάτων για τις γυναίκες επειδή νομίζουν ότι το αξίζουν.

Τις περισσότερες φορές, οι χρηματιστηριακές συναλλαγές συνδυάζονται με λεκτικές συνεδρίες εξευτελισμού, στις οποίες το domme θα κάνει ό,τι θέλει ο πελάτης, μέσω τακτικών όπως το να αποκαλεί τον πελάτη κάποια συγκεκριμένα ονόματα. Άλλοι απλά θέλουν να δουν τη dominatrix να φοράει τα δώρα τους ή να τις ακολουθούν στις αγορές τους.

Υπάρχουν επίσης πιο ακραίες μορφές της υποταγής, συμπεριλαμβανομένου του οικονομικού εκβιασμού (όπου η domme θα απειλήσει να εκβιάσει ένα υποτελείο εάν δεν συμφωνεί με τους όρους του), ή ακόμα και παραδίδοντας τους κωδικούς πρόσβασης του τραπεζικού λογαριασμού τους, ώστε η domme να πάρειόσα χρήματα θέλει. Κάποιες διαθέτουν εφαρμογές στο κινητό τους που τους επιτρέπουν να πάρουν τον έλεγχο του υπολογιστή ενός πελάτη και να τον παρακολουθούν ενώ μεταφέρει τα χρήματα από το λογαριασμό του στον δική της.

Ωστόσο κοπέλες του επαγγέλματος υποστηρίζουν ότι για να γίνεις «οικονομική δεσπότης» χριεάζεται να είσαι και τρυφερή.

Οι γυναίκες που ασκούν οικονομική κυριαρχία το θεωρούν αυτό ως μία μορφή ενδυνάμωσης ή μια πρακτική που από πολλές απόψεις είναι πολύ πιο ειλικρινής και άμεση από άλλες μορφές σεξουαλικής εργασίας.

Τροφή για σκέψη. Το σίγουρο είναι ότι τέτοιες πρακτικές φετίχ, έμμεσης σεξουαλικής διέγερσης, βασίζοται στη συναίνεση, την αλληλοκατανόηση και τη συμφωνία εκ των προτέρων και των δύο πλευρών, ώστε να κυλήσει σωστά και επαγγελματικά. Τα όρια και η καλή επικοινωνία είναι ο ακρογωνιαίος λίγος για να πάνε καλά τα πράγματα.

Ακόμα και στο βιβλίο του Μαζώχ, η Αφροδίτη με τη Γούνα, η αφέντρα του ήρωα, Βάντα φον Ντουνάγεφ, είχε επιβάλλει την υπογραφεί συμβολαίου της μεταξύς τους συμφωνίας στον ήρωα, Σεβερίν. Κι η υποταγή σε αυτά τα πράγματα, είναι απολύτως «νόμιμη» και ηθική!

Αυτή τη στιγμή και η Catwoman φαντάζει dominatrix. Ή μήπως είναι;