Το κεφάλαιο της UNISTREAM Bank ξεπέρασε το 1 δισεκατομμύριο ρούβλια

Από την 1η Μαΐου 2018, το κεφάλαιο της JSC CB "UNISTREAM" σύμφωνα με κανονιστικές εκθέσεις ανήλθε σε 1 δισεκατομμύριο ρούβλια. Ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας H1.0 ήταν 20,93% (η ελάχιστη επιτρεπόμενη αξία του 8%, ο δείκτης άμεσης ρευστότητας Η2 ήταν 94,43% (η ελάχιστη αποδεκτή τιμή είναι 15%) και η ο δείκτης τρέχουσας ρευστότητας H3 ήταν 116,04% (η ελάχιστη επιτρεπόμενη αξία είναι 50%). Η παρουσία κεφαλαίου ύψους τουλάχιστον 1 δισεκατομμυρίου ρούβλια αποτελεί υποχρεωτική απαίτηση για την τράπεζα να λάβει καθολική άδεια σύμφωνα με το 395-1 FZ "για τις τράπεζες και τραπεζικές δραστηριότητες".

Ο όγκος των εμβασμάτων που απεστάλησαν από το διεθνές σύστημα πληρωμών UNIStream στις χώρες της  CIS από τον Ιανουάριο έως τον Μάρτιο του 2018 αυξήθηκε κατά 12%. Σύμφωνα με την τράπεζα της Ρωσίας για το πρώτο τρίμηνο του 2018, το μερίδιο της UNISTREAM για διασυνοριακές μεταφορές από τη Ρωσία ήταν 30% (εκ των οποίων 29% για τις χώρες της CIS). Μεταξύ των σημαντικότερων προορισμών παρατηρείται η μεγαλύτερη ανάπτυξη στις χώρες της CIS και στη Γεωργία: Αρμενία (+ 21%), Γεωργία (+ 19%), Κιργιζία (+ 14%). Άλλες χώρες: Σλοβακία (+ 38%), Βιετνάμ (+ 20%), Φιλιππίνες (+ 16%). Τα κέρδη της τράπεζας για το πρώτο τρίμηνο του 2018 ανήλθαν σε 50,6 εκατομμύρια ρούβλια.

 

Η UNIStream αναπτύσσει δυναμικά το δικό της δίκτυο καταστημάτων στη Ρωσία. Από την αρχή του έτους ο αριθμός των καταστημάτων του δικτύου του αυξήθηκε κατά 35 και τώρα ανέρχεται  σε 314. Συνεχίζει δυναμική συνεργασία με τους πάροχους κινητής τηλεφωνίας.  Από τον Φεβρουάριο του 2018, οι υπηρεσίες UNISTREAM είναι διαθέσιμες στο δίκτυο των "Svyaznoi" ("Svyaznoy Logistics"). Αυτό είναι περισσότερα από 2.800 σημεία εξυπηρέτησες σε 1.030 πόλεις της Ρωσίας. Επίσης, η UNISTREAM υλοποιεί με επιτυχία ένα σχέδιο για την έναρξη των money transfer στα καταστήματα πωλήσεων της εταιρίας Tele2. Ήδη σε περισσότερα από 640 καταστήματα κινητής τηλεφωνίας σε όλη τη Ρωσία, υπάρχουν διαθέσιμες υπηρεσίες για αποστολή χρημάτων, μεταφορά σε λογαριασμούς και αποπληρωμές δανείων άλλων τραπεζών.  Η UNIStream αναπτύσσει ενεργά τις υπηρεσίες της στις χώρες του Εξωτερικού. Έτσι συνδέθηκαν νέοι συνεργάτες, οι οποίοι επέτρεψαν στους πελάτες μας να χρησιμοποιούν υπηρεσίες UNISTREAM σε χώρες όπως η Γερμανία, η Ιταλία και η Τουρκία.

 

Ο αριθμός των καρτών που εκδόθηκαν από  UNIStream για τους πελάτες VISA αυξήθηκε σχεδόν 5 φορές, υπερβαίνοντας τις 100.000 (στοιχειά του 2017). H UNISTREAM είναι ο κύριος αντιπρόσωπος του διεθνώς συστήματος  πληρωμών VISA και του εθνικού συστήματος πληρωμών MIR.

 

Σημαντική κατεύθυνση της επιχειρηματικής ανάπτυξης του UNISTREAM είναι η διαχείριση λογαριασμών των νομικών προσώπων και  μεμονωμένων επιχειρηματιών. Η αξιοπιστία της τράπεζας οφείλεται στο γεγονός ότι δεν δραστηριοποιείται στον τομέα υψηλού κινδύνου, δηλαδή στην αγορά δανεισμού λιανικής. Η τράπεζα προσφέρει  πλήρες φάσμα υπηρεσιών διαχείρισης χρημάτων:

άνοιγμα λογαριασμού, προγράμματα μισθοδοσίας με ελκυστικά επιτόκια, ενοικιάσεις τραπεζικών θυρίδων, τραπεζικές συναλλαγές μέσω Διαδικτύου κλπ.

 

Η UNIStream είναι ενεργό μέλος του Συμβουλίου Συμμόρφωσης στο πλαίσιο της Διυπηρεσιακής Επιτροπής για την Καταπολέμηση του Ξεπλύματος μαύρου χρήματος. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς στης 01.04.2018, η JSC CB "UNISTREAM" αποδίδεται από την Τράπεζα της Ρωσίας στην 2η ειδική ομάδα σύμφωνα με τον Κανονισμό 4336-U "Για την αξιολόγηση της οικονομικής κατάστασης των τραπεζών".

“Χρειαζόμαστε μια καθολική άδεια για την περαιτέρω επιτυχή ανάπτυξη της Τράπεζας και του συστήματος πληρωμών στο σύνολό της. Αυτό μας επιτρέπει να παρέχουμε υπηρεσίες υψηλής ποιότητας σε όλα τα τμήματα της επιχείρησής μας, να δημιουργούμε νέα προϊόντα που αντιστοιχούν σ τις καλύτερες της αγοράς ", σχολιάζει ο Kirill Palchun, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της JSC" UNISTREAM ".

 «Χάρη στην επιτυχή διαχείριση, η UNISTREAM παρουσίασε πολύ καλά οικονομικά αποτελέσματα στο 2017 και συνεχίζει να παρουσιάζει καλά αποτελέσματα το 2018. Έτσι, η κερδοφορία του κεφαλαίου από 01.05.18 είναι 15,73%. Λαμβάνοντας αυτό υπόψη, τον Μάιο αποφασίσαμε να επανακεφαλαιοποιήσουμε την Τράπεζα για να ικανοποιήσουμε τις απαιτήσεις για μια καθολική άδεια για περαιτέρω επιτυχή ανάπτυξη », δήλωσε ο Gagik Zakaryan, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της JSC UNISTREAM.