Σπίτια από ασβεστοκάνναβη πού; Στην Κρήτη!

Ο πολιτικός μηχανικός, Σπύρος Πανάγος, υποστηρίζει την βιομηχανική κάνναβη ως ένα φυσικό δομικό υλικό με πολλές δυνατότητες και πολλά οφέλη για τα σπίτια, την υγεία μας και το περιβάλλον.

 

Όσο κι αν ακούγεται παράξενο στα αυτιά κάποιων, χτίζει κατοικίες με βασικό υλικό την ασβεστοκάνναβη, προσδίδοντας την ανώτερη ποιότητα δόμησης και μόνωσης σε κατοικίες που παρουσιάζονται πιο φιλικές προς το περιβάλλον, απ' οποιοδήποτε συμβατικό υλικό που γνωρίζουμε στο χώρο της οικοδομής τουλάχιστον σε επίπεδο Ελλάδας.

 

Το όνομα του είναι Σπύρος Πανάγος και ο ίδιος πιστεύει ότι υπάρχει και η άλλη όψη του νομίσματος στο χώρο της φυσικής δόμησης. Ο Σπύρος Πανάγος έχει για ατού του, τη βιομηχανική κάνναβη… ναι καλά ακούσατε... δημιουργώντας μπετόν που όμως δεν είναι… μπετόν! Όσο κι αν ακούγεται παράξενο στα αυτιά κάποιον, χτίζει κατοικίες με βασικό υλικό την ασβεστοκάνναβη,...

Ο Σπύρος Πανάγος έχει λάβει πολύ θετικές κριτικές από πανεπιστήμια της Ευρώπης, όπως από αυτό της Σκοτίας στο οποίο φοίτησε, ενώ πολλοί Ευρωπαίοι συνάδελφοί του, τον καλούν για να φέρει σε πέρας ιδιαίτερες κατασκευαστικές μελέτες. Η βάση του είναι το Ηράκλειο της Κρήτης, όμως πολλούς μήνες μέσα στο έτος εργάζεται σε χώρες της Ε.Ε., διδάσκοντας επαγγελματίες συναδέλφους του για το πώς η ασβεστοκάνναβη μπορεί να λειτουργήσει υπέρ του σύγχρονου βιομηχανοποιημένου κόσμου.

2-13.jpg