Δείτε πώς ο νέος personal assistant της Google μπορεί να σας πείσει ότι είναι ανθρώπινος!

Η Google έχει αποκαλύψει το επόμενο βήμα προόδου της στην προσπάθειά της να καταστήσει περιττό κάθε γραμματειακό ρόλο στη Γη.

 

Το Google Duplex, που παρουσιάστηκε στο συνέδριο προγραμματιστών I / O 2018 των προγραμματιστών, μπορεί να κάνει κρατήσεις ραντεβού και γεγονότων, δουλεύοντας από τα δεδομένα του χρήστη και τις συναντήσεις του ημερολογίου - και μπορεί να πείσει τους ανθρώπους στο άλλο άκρο της γραμμής που μιλάνε σε άλλο άτομο.
 

Το AI PA έτρεξε μέσα από το αρκετά πειστικό φάσμα των φωνητικών τικ σε μια κουβέντα με ένα κομμωτήριο (το "um" και το "uhhhh" ήταν spot-on, αν και το "mm-hmm" ακουγόταν λίγο παθητικό-επιθετικό) ελαφρώς ερεθιστική καμπύλη της κοιλάδας στυλ κλίση προς τα πάνω.
 

Εν τω μεταξύ, η αρσενική φωνή, η οποία προσπάθησε να κλείσει ένα τραπέζι σε ένα κινέζικο εστιατόριο στη δεύτερη επίδειξη, ακουγόταν λίγο σαν ένας πολύ βαρεμένος Bill Hader.
 

Και στα δύο demos, ο άνθρωπος στο άλλο άκρο του τηλεφώνου προφανώς δεν κλώτσησε ότι κουβεντιάζονταν στον μελλοντικό δάσκαλό τους, και αργά έκανε την προσφορά του ρομπότ.

 

 

 

 

 

Ο αρχηγός και διοικητικό στέλεχος της Google, Sundar Pichai παρουσίασε τα demos. "Το εκπληκτικό είναι ότι το Assistant μπορεί πραγματικά να καταλάβει τις αποχρώσεις της συνομιλίας. Εργαζόμαστε για αυτή την τεχνολογία για πολλά χρόνια", δήλωσε ο Pichai. "Συγκεντρώνει όλες τις επενδύσεις μας με την πάροδο των χρόνων στην κατανόηση της φυσικής γλώσσας, στη βαθιά εκμάθηση, και στη μετάφραση σε κείμενο."

 

Όλα αυτά ακούγονται εντυπωσιακά μέχρι στιγμής, αλλά δεν γνωρίζουμε ακόμα αν θα κατανοήσει τις αποχρώσεις της συζήτησης στο βαθμό που θα μπορεί να διασώσει τις κρύες κλήσεις του PPI για λογαριασμό του χρήστη.