Γιατί τέτοιος χαμός με το Nintendo Switch;

Κάθε φορά που η Nintendo κυκλοφορεί κάτι καινούριο οι ουρές είναι μεγάλες. Αλλά ποτέ κανείς δε διαμαρτυρήθηκε για μεροληπτική συμπεριφορά των καταστημάτων για το ποιος θα πάρει την κονσόλα και ποιος όχι, ενώ κάποια πολυκαταστήματα μοίρασαν κουπόνια για να μην υπάρχει συνωστισμός. Τα περισσότερα καταστήματα μοίρασαν βραχιολάκια αλλά παρατηρήθηκαν φαινόμενα που έλειπαν κάποια νούμερα... Το θέμα πήρε διαστάσεις αλλά, σε κάθε περίπτωση είναι δηλωτικό του ενθουσιασμού που επικρατεί. Εδώ μαζέψαμε ότι ξέρουμε μέχρι τώρα το Nintendo Switch, μπας και καταλάβουμε γιατί τέτοιος χαμός.

1.    Λέγεται Switch γιατί μπορείς να μεταβείς από τον πραγματικό στον online κόσμο και ανάποδα με τον ίδιο εξοπλισμό.

2.    To Nintendo Switch θα λειτουργεί διαφορετικά για κάθε παιχνίδι, υπό την έννοια ότι κάθε παίχτης θα έχει πρόσβαση στο περιεχόμενο που θα συνοδεύει το παιχνίδι κάτι που θα γίνεται μέσω συγκεκριμένου app και ειδικού online λογαριασμού.

3.    Οι προφανείς διαφορές με το Wii είναι οι online κοινότητες παικτών. Το Wii ήταν για την οικογένεια και το παρεάκι στο σαλόνι. Το Switch είναι Wii αλλά δίνει πολύ μεγαλύτερη έμφαση στην online διάδραση.

4.    Αυτό που ξέρουμε προς το παρόν είναι ότι το πιο ολοκληρωμένο παιχνίδι αυτή τη στιγμή είναι το Splatoon 2. Να θυμίσουμε, ότι όταν κυκλοφόρησε το Wii πάλι ο αριθμός των παιχνιδιών ήταν περιορισμένος αλλά οι λιγοστοί αυτοί τίτλοι έδειξαν το δρόμο για τους υπόλοιπους, ήτοι περισσότερο παιχνίδι, λιγότερη πολυπλοκότητα.

5.    Θα μπορείς να μιλάς μέσω chat και voice. Η Nintendo δίνει μεγάλη σημασία στη δημιουργία online κοινοτήτων και το voice chat γίνεται μέσω κινητού τηλεφώνου. Οι προσκλήσεις για φίλους στο Switch θα γίνεται μέσω του Nintendo Switch Online του ειδικού app για το παιχνίδι.

6.    Το Nintendo Switch Online που φιλοδοξεί να γίνει ένα μεγάλο social network από φίλους του παιχνιδιού θα είναι δωρεάν… μέχρι το 2018. Από εκεί και έπειτα θα κοστίζει 20 ευρώ το χρόνο.

7.    Δεν είναι απαραίτητο να έχεις το Nintendo Switch Online για να παίξεις Splatoon 2 με φίλους. Μπορείτε να παίξετε χωρίς να χρησιμοποιήσετε την πλατφόρμα αλλά όχι με voice chat ή να προσκαλέσεις άγνωστους.

8.    Ακούγεται ότι το “Mario” για Switch θα περιλαμβάνει και χώρους ανάπαυση για τον γηραιό κυριούλη.

9.    Μπαταρία μέχρι ώρες μέγιστο και αυτό αν δεν παίζεις.

10.    Τιμή: Ελαφρώς πάνω από τα 300 Ευρώ