Το Ηνωμένο Βασίλειο πρώτο σε πωλήσεις ναρκωτικών μέσω dark web!

Οι πωλήσεις σε ναρκωτικά, όπως το MDMA, η κάνναβη και το LSD έχουν κλιμακωθεί!

 

Το Ηνωμένο Βασίλειο αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους αγοραστές σε ναρκωτικές ουσίες στο dark web, με τους ανθρώπους παγκοσμίως να αγοράζουν ουσίες από τον ιστό περισσότερο από ποτέ, σύμφωνα με τις τελευταίες έρευνες της Global Drug Survey.

 

Σε πρόσφατη έρευνα, το Ηνωμένο Βασίλειο ξεπέρασε τα διαγράμματα των αγγλόφωνων χωρών που επισκέπτονται τα ναρκωτικά στο διαδίκτυο σε 24,6% των ερωτηθέντων, ενώ η τρίτη συνολικά βρίσκεται πίσω από τη Φινλανδία (45,8%) και τη Νορβηγία (30,3%).

 

"Καθώς οι τεχνολογίες όπως το dark net, το vaping και ο έλεγχος των φαρμάκων αυξάνονται, πρέπει να γίνουμε πιο έξυπνοι στον τρόπο με τον οποίο γνωστοποιούμε τις σωστές πληροφορίες στους σωστούς ανθρώπους την κατάλληλη στιγμή", λέει ο καθηγητής Adam Winstock, ειδικός ψυχίατρος και ειδικός ιατρός, ιδρυτής της παγκόσμιας έρευνας για τα ναρκωτικά.

 

"Δεν μπορούμε να μειώσουμε τους κινδύνους που σχετίζονται με τα ναρκωτικά στο ελάχιστο, αλλά βοηθώντας τους ανθρώπους να μάθουν περισσότερα για τα ναρκωτικά, μπορούμε να τους βοηθήσουμε ώστε να υιοθετήσουν συμπεριφορές για πιο ασφαλή χρήση.

 

Από τους 65.000 ανθρώπους που αγοράζουν drugs στο dark net, η μέση ηλικία είναι 21 ετών, με την πλειοψηφία να είναι άνδρες. Τα δύο τρίτα των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι αγόρασαν ναρκωτικά online εξαιτίας του θετικού feedback που είχαν, καθώς και της δυνατότητας να τους παραδοθούν κατ’οίκον.

 

dark-web.jpg

 

Η μελέτη έδωσε επίσης πληροφορίες για τις ναρκωτικές ουσίες που οι συμμετέχοντες - 130.000 άτομα σε 44 χώρες - αγοράζουν πιο συχνά.

 

Για άλλη μια φορά, το MDMA βγήκε στην κορυφή, ακολουθούμενο από την κάνναβη, το LSD και άλλα πιο εξελιγμένα. Η έρευνα σημείωσε σημαντική αύξηση των ποσοστών για την κάνναβη και το LSD κατά τα τελευταία τέσσερα χρόνια, με μείωση των ψυχοδραστικών ουσιών σε ετήσια βάση ή τα legal highs (επίσης ψυχοδραστικά, αλλά με παρόμοια αποτελέσματα όπως αυτά της έκστασης και της κοκαΐνης). Τα φάρμακα που πωλούνται στο διαδίκτυο έχει διαπιστωθεί από εμπειρογνώμονες, ότι είναι υψηλότερης ποιότητας από εκείνα που αγοράζονται από το υπαίθριο εμπόριο ή το παράνομο των δρόμων.

 

Το Silk Road και πιο πρόσφατα το AlphaBay - οι μεγαλύτερες αγορές του dark web σετα ναρκωτικά - “έκλεισαν” από αστυνομικές έρευνες.

 

 

Μέχρι και τότε, το Silk Road υπολόγιζε περίπου 15 εκατομμύρια δολάρια ανά έτος. Προσβάσιμες μόνο με τη χρήση ενός μηχανισμού αποκλεισμού IP και των αποκεντρωμένων αγορών Bitcoin, οι σκοτεινές ιστοσελίδες, επιτρέπουν στους χρήστες να αγοράζουν παράνομα προϊόντα από και προς την ασφάλεια των δικών τους κατοικιών, αποκλείοντας εντελώς εμπόρους και μεσάζοντες ακθ’ όλη τη διάρκεια της συναλλαγής. Φυσικά η αγορά στο διαδίκτυο έχει τα εμπόδια της, όπως μερικές από τις απάτες που γίνονται στην ολοκλήρωση της αγοράς ή κάποια hacks που έχουν παρατηρηθεί σε μεγάλα site παλαιότερα.

 

Έρευνες από πέρυσι διαπίστωσαν ότι τα “cryptomarkets” εξελίσσονται δυναμικά, με τα έσοδα να διπλασιάζονται παγκοσμίως. Η προηγούμενη έρευνα της Rand Europe διαπίστωσε επίσης ότι οι έμποροι ναρκωτικών με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο κέρδιζαν περισσότερα χρήματα σε απευθείας σύνδεση από τους Ευρωπαίους dealers, με τους Βρετανούς να κερδίζουν 1,7 εκατομμύρια λίρες σε ένα μήνα, χωρίς σε αυτές να συμπεριλαμβάνονται οι online πωλήσεις (με ποσοστό 16%) .