Το Microsoft Edge για iOS και Android με ενσωματωμένο ad blocker κυκλοφορεί!

Η Microsoft κατασκευάζει το Adblock Plus απευθείας στον περιηγητή Edge για iOS και Android. Ο γίγαντας του λογισμικού ξεκίνησε να καθιστά διαθέσιμη την ενσωμάτωση στους χρήστες beta του Microsoft Edge για Android το Σαββατοκύριακο, παράλληλα με ένα πρόγραμμα δοκιμών iOS.

Η λειτουργία θα κυκλοφορήσει σύντομα σε όλους τους χρήστες Edge για iOS και Android. Το adblocker μπορεί να ενεργοποιηθεί στις ρυθμίσεις Microsoft Edge και δεν απαιτεί ξεχωριστό πρόσθετο για λήψη και εγκατάσταση.

 

Το βήμα της Microsoft είναι σημαντικό, καθώς η εταιρεία συνεργάζεται με το Adblock Plus για να δημιουργήσει αυτή τη λειτουργία κατευθείαν στον browser. Η Google παρουσίασε προηγουμένως το δικό της αποκλεισμό διαφημίσεων στο Chrome για Android, αλλά δεν είναι τόσο επιθετικό όσο το Adblock Plus και οι περισσότερες διαφημίσεις δεν αποκλείονται στην πλειοψηφία των ιστότοπων. Το πρόγραμμα περιήγησης του Mozilla Firefox για Android περιλαμβάνει επίσης μια μορφή ενσωματωμένου αποκλεισμού διαφημίσεων, αλλά ενεργοποιείται μόνο κατά τη διάρκεια μιας περιόδου σύνδεσης ιδιωτικής καρτέλας. Οι χρήστες Android της Samsung μπορούν επίσης να εγκαταστήσουν τις επεκτάσεις Adblock για να μπλοκάρουν διαφημίσεις στο πρόγραμμα περιήγησης της Samsung.

 

Το Microsoft Edge για Android έχει φτάσει πλέον σε 5 εκατομμύρια installs στο Google Play Store, οπότε έχει ακόμα έναν τρόπο να καλύψει τις 100 εκατομμύρια εγκαταστάσεις του Firefox ή το προεπιλεγμένο πρόγραμμα περιήγησης Chrome το οποίο έχει εγκατεστημένα περισσότερα από 1 δισεκατομμύριο Android. Δεν είναι ξεκάθαρο πόσο δημοφιλές είναι το πρόγραμμα περιήγησης Edge στο iOS, αλλά η Microsoft κυκλοφόρησε το Edge για iOS και Android το Νοέμβριο και η εταιρεία το έκανε πρόσφατα διαθέσιμο μόνο για τα tablet Android και τα iPad.