Η Tidal διερευνά την παραβίαση δεδομένων!

Ένας σκληρός δίσκος που περιέχει δεδομένα της Tidal, υπηρεσίας που πρσοφέρει music streaming, ελήφθη από μια νορβηγική εφημερίδα ισχυριζόμενος ότι η εταιρεία φουσκώνει συνδρομητές και αριθμούς συνεχούς ροής.

 

Η Tidal λέει ότι ερευνά πώς μια εσωτερική παραβίαση δεδομένων από ευαίσθητα δεδομένα της εταιρείας είχε ως αποτέλεσμα να βγει ένας σκληρός δίσκος στα χέρια μιας νορβηγικής εφημερίδας, σύμφωνα με την ποικιλία. Το χαρτί, η νορβηγική επιχειρηματική δημοσίευση Dagens Næringsliv, κατηγόρησε την υπηρεσία ροής μουσικής την περασμένη εβδομάδα να φουσκώνει τόσο τους αριθμούς αύξησης των συνδρομητών όσο και τους αριθμούς συνεχούς ροής για δημοφιλείς αποκλειστικές κυκλοφορίες, συμπεριλαμβανομένης της λεμονάδας του Beyonce και της ζωής του Pablo του Kanye West. Allegeledy, δεδομένα που αποδεικνύουν ότι οι αριθμοί ήταν φουσκωμένα βρέθηκε σε σκληρό δίσκο του χαρτιού που αποκτήθηκε μέσω των μέσων που δεν έχει αποκαλύψει.

 

Η Tidal αμφισβητεί τις κατηγορίες, αλλά επίσης λέει τώρα ότι διερευνά τον τρόπο με τον οποίο οποιαδήποτε εμπιστευτική εταιρεία δεδομένων θα μπορούσε να έχει κάνει το δρόμο της σε ένα σκληρό δίσκο που δόθηκε στη συνέχεια στο χαρτί. "Απορρίπτουμε και απορρίπτουμε τους ισχυρισμούς που έχουν γίνει από τον Dagens Næringsliv", δήλωσε ο Tidal CEO Richard Snaders σε δήλωση που δόθηκε στη Variety. "Όταν μάθαμε για πιθανή παραβίαση δεδομένων, άρχισε αμέσως και επιθετικά να επιδιώκουμε πολλαπλές δυνατότητες για να αποκαλύψουμε τι συνέβη".

 

Η Tidal λέει ότι έχει ενημερώσει τις αρμόδιες αρχές και έχει ξεκινήσει τη δικαστική διαδικασία. Η εταιρεία έχει επίσης προσλάβει μια εταιρεία παροχής υπηρεσιών πληροφορικής τρίτου μέρους για να «διεξαγάγει μια επισκόπηση του τι συνέβη και να μας βοηθήσει να προστατέψουμε περαιτέρω την ασφάλεια και την ακεραιότητα των δεδομένων μας».

 

 

Επομένως, δεν γνωρίζουμε κατ 'ανάγκη αν όλα τα στοιχεία που έλαβε η Dagens Næringsliv είναι νόμιμα και αν είναι αλήθεια ότι η Tidal φουσκώνει τους αριθμούς της. Αλλά φαίνεται ότι η βάση δεδομένων περιλαμβάνει εν μέρει πληροφορίες Tidal δεν θέλει κοινό. Σύμφωνα με την ποικιλία, η Tidal, η οποία συχνά δεν μοιράζεται δημόσια αριθμούς, εκτός από τις περιπτώσεις που θέλει να κάνει επιτυχημένες αποκλειστικές εγκαινιάσεις, κατέγραψε σκληρότατα νούμερα για την Lemonade και τη ζωή του Pablo, μεταξύ άλλων άλμπουμ. Για παράδειγμα, η Tidal ισχυρίστηκε ότι το άλμπουμ της West έχει καταγράψει 250 εκατομμύρια ροές τις πρώτες 10 ημέρες μετά την απελευθέρωση με μόνο 3 εκατομμύρια συνδρομητές, πράγμα που σημαίνει ότι κάθε συνδρομητής ακούει ολόκληρο το λεύκωμα κατά μέσο όρο οκτώ φορές την ημέρα.