Φέρ'τε τα blind date πίσω!

Τα ραντεβού στα τυφλά ήταν ο ακρογωνιαίος λίγος του ρομαντισμού στα 90s, ωστόσο το Tinder τον έχει σκοτώσει προ πολλού.

Έχω ακούσει πολλά για τον Tinder, καταλαβαίνω τους λόγυς που κάποιος επιλέγει να έχει λογαριασμό στο Tinder και εκτιμώ το «δώρο» που δίνει η εφαρμογή στους χρήστες της, τη γνωριμία με ανθρώπους που δεν τους γνωρίζεις και κατά πάσα πιθανότητα δε θα τους ξαναδεις ή δε θα ξανακούσεις γι’αυτούς ξανά και που υπάρχει περίπτωση να μη τους γνωρίσεις ποτέ από κοντά, ανεξάρτητα εάν έχεις τσατάρει με τις ώρες.

Ωστόσο, εξακολουθώ να αμφιβάλλω για το εάν δύο άνθρωποι μπορούν να γνωριστούν με την πραγματική έννοια της λέξης και το νόημα μέσω διαδικτυακών κοινωνικών τόπων ή τέτοιων εφαρμογών, μεταξύ της εποχής των blind date και του Tinder, προτιμώ το πρώτο φυσικά.

 

 

8177.jpg

 

 

Για αρχή...

Η φράση "ραντεβού στα τυφλά" προκαλεί αμηχανία, αλλά είναι πολύ διασκεδαστική παράλληλα. Όταν κανονίζεις ραντεβού μέσω Tinder είναι σαν να βγαίνεις με μια δισδιάσταστη προβολή/ολόγραμμα, που δημιουργήσαμε από ένα short προφίλ και τις πληροφορίες που μας έδωσε, όχι πραγματικό άτομο. Το θέμα με τα blind dates είναι ότι αν ακολουθήσετε τους κανόνες, σας δίνεται η ευκαιρία να συναντήσετε κάποιον χωρίς προκατειλημμένες φαντασιώσεις. Μπορείτε να γνωρίσετε πραγματικά το άτομο που έχετε απέναντι σας και να μιλήσετε για ό,τι θέλετε εσεις. Εάν δε το τυφλό ραντεβού κανονίστηκε από κάποιον φίλο-φίλη σας ή την παρέα σας, ακόμα καλύτερα γιατί οι φφίλοι μας ξέρουν καλά, ίσσως αι καλύτερα από εμάς ποιος θα μας ταίριαζε και ποιο είναι καλό match για μας υποθετικά.

 

Η μέθοδος

 

Χρειάζεται ο εν λόγω φίλος να είναι αρκετά συνειδητοποιημένος, είτε είναι single είτε έχει σχέση (καλό θα ήταν να γνωρίζεις ότι είναι ισορροπημένη). Σε αυτούς θα πρέπει να απευθυνθείτε εάν θέλετε να γνωρίσετε κάποιον κι εμπιστεύεστε την κρίση τους.

Δεν είναι ανασφαλείς, είναι χαρούμενοι, δε μιζεριάζουν ούτε με τη ζωή των άλλων, ούτε με τη δική τους και τις επιλογές τους. Η μοναξιά και η επιθυμία να είμαστε πρόστυχοι και να θέλουμε να γίνουμε ακόμα περισσότερο με τη βοήθεια άλλου, είναι αποδεκτά και πολύ ανθρώπινα συναισθήματα, ιδίως περιόδους συναισθηματικής και ιδίως ερωτικής ξηρασίας. Γνωρίζουν δεν γνωρίζουν, τίποτε δε χάθηκε, εάν γνωρίζουν όμως μπορεί να κερδίσεις κάτι, ακόμα κι αν δε γίνει ο σύντροφος που περίμενες ή σκεφτόσουν ότι θα ήταν η επόμενη σχέση σου. Μπορεί να μην ξαναβγείτε, μπορεί και να κολήσσετε. Ας θυμηθούμε όλοι τη γνωριμία του Mike και της Phoebe στα Φιλαράκια, που γνωρίστηκαν μέσω του Ρος, χωρίς καν ο Ρος να γνωρίζει τον Mike σε μια τυχαία αλληλουχία καταστάσεων, με αποτέλεσμα ο Mike να αποδειχθεί ο άνδρας που κατάφερε να ρίξει στο τέλος την πιο τρελή hippo της παρέας (και την αγαπημένη μου).

 

tumblr_mky7b4txdl1r3z0fko1_500.gif

 

 

Ο κανόνας

Μην κάνετε ζαβολιές. Πρέπει να ακολουθήσετε τους κανόνες εάν μπείτε στη διαδικασία του ραντεβού στα τυφλά. Αυτό σημαίνει ότι δεν πρέπει να υπάρξει διαδικτυακή παρακολούθηση (stalking): Μη γουγκλάρετε το όνομα του και μην τσεκάρετε προφίλ στα social media. Το ίδιο ισχύει και για τους φίλους σας, μην τους ζητήσετε να ψάξουν αυτοί στη θέση σας, είναι σαν να περιμένεις να κοιμηθούν οι γονείς σου για να ανοίξεις πρόωρα τα δώρα τοων Χριστουγέννων μετά τα μεσάνυχτα. Το λεγόμενο peeking (κρυφοκοιτάζω) πάντα οδηγεί στην απογοήτευση ότι καταστρέψατε την έκπληξη. Εμπιστευθείτε τον φίλο σας και θυμηθείτε το χειρότερο on line ραντεβού που έχετε βγει. Δεν παίζει να είναι χειρότερο από ένα blind date που εμπλέκεεται φίλος σας.

 

 

Επίλογος

Εάν πάει καλά όλο το παραπάνω, φροντίστε να ανταποδώσετε τη χάρη σε άλλους φίλους που το έχουν ανάγκη, ψάχνονται και δε βρίσκουν και τους εκτιμάς και αγαπάς πολύ, εν ολίγοις, γίνε εσύ η «προξενήτρα» Φροντίστε να κεράσεις εσύ την έξοδο των φίλων σου και να μη δώσεις άλλες πληροφορίες πέρα από το όνομα τους και το προσωπικό τους τηλέφωνο. Διαβεβαίωσου τους ότι αυτός που θα γνωρίσουν είναι ωραίος και cool και προσπαθήστε να μην αφήσετε περιθώρια για παραξενιές, αμφιβολίες ή αναβολές.

 

Το support στα blind date μπορεί να ναι θεωρητικό και τελείως οπισθοδρομικό κατά τη γνώμη κάποιων, αλλά ήταν, είναι και θα είναι ρομαντικό θεωρητικά και αναχρονιστικό, ό,τι χρειάζεται στις μέρες μας!