Αυτό τo κάτι που θέλουν όλες οι γυναίκες

Για αρχή καθάρισε την «οικογένεια»-όχι δεν είναι αυτή η απάντηση αλλά είναι η αρχή των πάντων.

 

Είναι λογικό να έχετε άγχος. Η Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου είναι κάτι σαν διακοπές, αλλά αγχωτική. Είναι μια μέρα σχεδιασμένη να μας κάνει να φαινόμαστε ανεπαρκείς. Αλλά υπάρχει μια απάντηση- λύση σε αυτή τη σπαζοκεφαλιά, κάτι που θέλει κάθε γυναίκα.

Εξαιρετικά λίγα πράγματα θα πρότεινα σαν «πανάκεια» δώρα που ταιριάζουν και πάνε σε όλες τις γυναίκες. Αλλά αυτή η συμβουλή λειτουργεί για κάθε ζευγάρι. Και είναι διαχρονική.

 

Στην ταινία The Break-Up, σε μια σκηνή η Jennifer Aniston που έχει σχέση με τον Vince Vaughn, του φωνάζει θυμωμένη: "Δεν θέλω να πλύνεις τα πιάτα. Θέλω να θέλεις να πλύνεις τα πιάτα. Και φυσικά εκείνος απαντά:" Γιατί να θέλω να τα πλύνω; "

 

Κανείς δεν θέλει να πλύνει τα πιάτα. Αυτό σημαίνει ότι δεν θέλει ούτε εκείνη. Ωστόσο το κάνει γιατί θέλει να βάλει να γίνει, είναι μια δουλειά του σπιτιού που κάποιος χρειάζεται να την κάνει. Εκείνος δεν δίνει σημασία στο ότι αυτή τη θεωρεί σημαντικό. Είναι αναστατωμένη επειδή είναι με κάποιον που δε θέλει να προσπαθήσει για να διατηρηθεί η σχέση -έτσι όπως το αξιολογεί η ίδια- οπότε εκείνη αναγκάζεται να του ζητήσει κάτι, που αρχικά η ίδια θα ήθελε να το σκεφτεί και να το προτείνει μόνος του. Παραμένει εκείνη υπεύθυνη και αυτό την εκνευρίζει, γιατί ο σύντροφός της και δε θεωρεί αυτό που θεωρεί εκείνη σημαντικό και δεν το κάνει εν τέλει όταν του το ζητάει. Ήτοι αυτό στο γυναικείο μυαλό ηχεί σαν έλλειψη εκτίμησης, σεβασμού, ευαισθησίας και τέλος αγάπης.

 

isbkmf3zikttk.gif

 

 

Καλό tip φίλοι μου, να έχετε γυναίκες φίλες να σας δίνουν και την άλλη εκδοχή: «Θέλουμε να θέλετε να προσπαθήσετε για τη σχέση μας. Να μη μας θεωρείτε δεδομένες ή να μας συμπεριφέρεστε σαν εύκολες συντρόφους ή χειρότερα, γυναίκες».

 

Οι γυναίκες λειτουργούν με πρόγραμμα. Ξέρετε πόσα πράγματα στη ζωή σας τα σχεδιάζει γυναικείο μυαλό; Όλοι τους έχουν φροντίσει να σχεδιάζουν κάτι αντί για εσάς επειδή παραμελήσατε ένα πράγμα, ή κάνατε κάτι άλλο την τελευταία στιγμή. Από το τι γραβάτα θα φορέσετε σε ένα γάμο, μέχρι δώρα, ή οικογενειακές επισκέψεις που πρέπει να θυμάστε. Όχι, σοβαρά, μην το αφήνεις για το τέλος, Μπορούμε να περάσουμε πολλά, ίσως και να αλλάξουμε ζωές ή συνήθεις, κουρέματα, ντυσίματα, συντρόφους, αλλά αυτό που φοβούνται οι γυναίκες, ανεξαρτήτως ηλικίας, μόρφωσης, οικονομικής άνεσης, είναι να κλειστούν σε μια κουζίνα, με άρωμα δεκαετίας ‘50, και από κει και πέρα ότι τα αναλαμβάνουν εκείνες ΟΛΑ.

Και για σκέψου πόσες φορές έχει βρει εισιτήρια για μια παράσταση ή ένα live όταν εσύ άραζες στον καναπές και βαριόσουν ή έπαιζες κάποιο video game. Πόσες προτάσεις σου έχει κάνει, πόσα έχει πάρει πάνω της, έχει μαγειρέψει, έχει προτείνει να παραγγείλετε, βρίσκει προσφορές., και γενικά έχει πολύ περισσότερες ιδέες και διάθεση από ‘σένα.

 

Δώστε λοιπόν στον σύντροφό σας ένα διάλειμμα και σχεδιάστε εσείς κάτι αυτή τη φορά. Οτιδήποτε. Κάτι που θα ήθελε. Εάν δεν ξέρετε τι θα ήθελε, το δείπνο είναι ένα ασφαλές και αξιόλογο στοίχημα για τη βραδιά του Αγίου Βαλεντίνου. Αν μπορείτε να αντέξετε οικονομικά, κάντε το κάπως καλύτερο. Εάν δεν μπορείτε, κάντε ένα δείπνο μόνοι σας. Ο μόνος κανόνας είναι: Προσέξτε τα πάντα.

 

Επίσης μην αφήσετε τίποτα στην τύχη, αλλά τίποτα. Να ξέρετε από πριν τι θα κάνετε, πώς θα πάτε αι πώς θα γυρίσετε. Κάνατε κράτηση, έτσι; Υπάρχει ένα μέρος για να πιείτε στη γύρω περιοχή; Κάνετε την έρευνα σας. Τι κάνεις μετά από αυτό; Από το να αράξεις στον καναπέ και να δεις Netflix αγκαλιά μέχρι ό,τι βάζει η φαντασία σας. Αλλά να έχετε ένα σχέδιο. Δε μπορείτε να φανταστείτε πόσο ευγνώμων θα σας είναι που τις δωρίσατε μια όμορφη μέρα που δε χρειάστηκε να κουνήσει η ίδια το δαχτυλάκι της, αλλά και για το ότι έχει κάποιον που θέλει να φροντίσει τα πάντα γι 'αυτήν.

 

Τέλος, να έχετε πλύνει «την οικογένεια».