Πώς αισθάνονται οι γυναίκες για το one night stand;

 

Οι γυναίκες είναι πολύ πιθανότερο από τους άνδρες να μετανιώσουν για το σεξ μιας νύχτας (one night stand). Οι θρησκευόμενοι ήταν λιγότερο ανήσυχοι για το γεγονός ότι δεν είχαν συνευρέσεις Αναρωτηθήκατε ποτέ πώς αισθάνονται οι γυναίκες για το one night stand; Μια μελέτη σε συνεργασία μεταξύ φοιτητών νορβηγικών και αμερικανών φοιτητών από τους καθηγητές του UT Austin και του Νορβηγικού Πανεπιστημίου Επιστήμης και Τεχνολογίας εξέτασε το τι ακριβώς ανάβει ή “αποθαρρύνει” τους ανθρώπους (άνδρες, γυναίκες) στο casual sex

 

Οι ερευνητές ρώτησαν 929 Νορβηγούς και 524 Αμερικανούς (όλοι ετεροφυλόφιλοι), ζητώντας τους διαφορετικές ερωτήσεις σχετικά με την τελευταία σεξουαλική τους συνάντηση και πώς αισθάνθηκαν γι 'αυτό μετά. Μέρος της μελέτης αποσκοπούσε να εξηγήσει τις κοινωνιολογικές και θρησκευτικές διαφορές μεταξύ νορβηγικών και αμερικανών φοιτητών. Επέλεξαν αυτούς τους δύο πληθυσμούς υπό την προϋπόθεση ότι οι Νορβηγοί ήταν γενικά πιο κοσμικοί και σεξουαλικά απελευθερωμένοι και θα εξέφραζαν διαφορετικές συμπεριφορές από τους συγκριτικά Αμερικανούς.

 

 

Εδώ είναι μερικά από τα ευρήματά τους.

 

casual-dating.jpg

 

 

 

 

Είναι πιο πιθανό να το μετανιώσει η γυναίκα

 

Οι Αμερικάνες είναι πιο πιθανό να εκφράσουν δυσαρέσκεια ή μεταμέλεια για το περιστασιακό σεξ από τους άνδρες, σύμφωνα με τη μελέτη. Το 49,6% των γυναικών εξέφρασε την απογοήτευση της για την τελευταία σεξουαλική τους συνάντηση, σε σύγκριση με το 35,3% των ανδρών.

 

Σύμφωνα με τη μελέτη, η πιθανότητα ανδρών να μετανιώσουν για το περιστασιακό σεξ ήταν περίπου η μισή από εκείνη των γυναικών - και οι άνδρες ήταν 3,5 φορές πιο πιθανό να μετανιώσουν για μια “φάση” απ’ότι οι γυναίκες.

 

 

Οι πιο “θρησκευόμενοι άνθρωποι” είναι πιο πιθανό να είναι αδιάφοροι για “φάσωμα” ή συνεύρεση

 

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι ερωτηθέντες που έφτασαν υψηλότερη βαθμολογία, από την άποψη της "θρησκευτικότητας" είχαν περισσότερες πιθανότητες να μετανιώσουν κάνοντας περιστασιακό σεξ.

 

Μεταξύ των ανθρώπων που δήλωσαν ότι είναι θρησκευόμενοι, οι άνδρες ήταν ακόμα πιο πιθανό από τις γυναίκες να μετανιώσουν για τ’ ότι έκαναν περιστασιακό σεξ. Ωστόσο, η μελέτη διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι που πίστευαν είχαν σημαντικά λιγότερη ανησυχία, γενικά, για το γεγονός ότι δεν είχαν την ευκαιρία να συνευρεθούν. (Οι θρησκευτικές διαφορές δεν πρέπει να είναι κάτι που πρέπει να συζητήσετε ειλικρινά, αλλά φυσικά κάποιος που έχει διαφορετικές πεποιθήσεις ή στάσεις απέναντι στο σεξ είναι ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε πριν αποφασίσετε τι θέλετε και με ποιον-α.)

 

 

620adc980a85e821c483d6ef2b08f737.jpg